درحالی همچنان روند صعودی نرخ ابتلای ویروس منحوس در کشور ادامه دارد که کارشناسان معتقدند برای کاهش هزینه عبور از این موج تنها راهکار قابل اعتماد رعایت سختگیرانه پروتکلهای بهداشتی و اجرای فاصلهگذاری اجتماعی است.
بررسیهای آماری در این زمینه نشان میدهد با توجه به افزایش قدرت سرایت ویروس جهشیافته انگلیسی حجم بالایی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا با سطوح مختلفی از بیماری به مراکز درمانی مراجعه کردهاند و در برخی از مراکز استانها این روند رشد 200درصدی داشته است که همین روند عاملی در تکمیل ظرفیت سریع و غیرقابل تصور تختهای بیمارستانی شده است.
افزایش تعداد مراجعهکنندگان به مراکز درمانی ـ یا بهتر بگوییم آن گروه از هموطنان که در نیمه دوم تعطیلات و هفته بعد از آن بیتفاوت به خطری که تهدیدشان میکرد مشغول انجام امور عادی زندگی و یا شرکت در دورهمیهای خانوادگی بودند ـ فشار قابل توجهی به سیستم بهداشت و درمان تحمیل کرده است تا جایی که مقامهای مسئول وزارت بهداشت تعداد بستری در مراکز درمانی را در محدوده 60 هزار نفر برآورد کردند با قید این نکته که هنوز به قله پیک چهارم نرسیدهایم.
این برآورد و البته واقعیت کمبود تختهای بیمارستانی تاجایی ادامه داشت که در برخی از مناطق تمام امکانات نیروهای مسلح و سایر نهادهایی که دارد امکانات درمانی هستند نیز به کار گرفته شد و با ایجاد بیمارستانهای صحرایی و افزایش امکانات تلاش شد تا کمبود تخت بیمارستانی و ارایه خدمات درمانی به مبتلایان جدید با اخلال مواجه نشود.
البته اتخاذ چنین سیاستی اگرچه بسیار مفید بود اما سیل بیمارانی که از راه میرسیدند در برخی از مراکز استانها و شهرستانهایی که کانون بحران شناخته شده بودند مثل پایتخت کار را بجایی رساند که اکنون خبر میرسد ستاد ترخیص بیماران تشکیل شده تا آن گروه از بیماران که حال عمومی بهتری دارند ترخیص و ادامه روند درمانی آنها در منزل انجام شود.
به این ترتیب دور از واقعیت نیست که بگوییم بحران بیخ گوشمان رسیده و درصورت ادامه روند بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی چارهای جز نظارهگر بودن از بین رفتن تعداد زیادی از هموطنان نداریم چون بعد از این سیاست نوبت به انتخاب گزینشی ارایه خدمات درمانی به بیماران بدحال خواهد رسید. تجربهای کشورهای اسپانیا، ایتالیا و البته انگلستان نیز اواسط زمستان گذشته داشتند.
روستاها کانونهای جدید بیماری
تا امروز شاید بیشتر توجه اخبار و البته افکار عمومی به کلانشهرها و مراکز استانی در زمینه همهگیری کرونا بود و مسئولان تلاش میکردند با استفاده از تمام ابزار و امکاناتی که در اختیار دارند به این مهم رسیدگی و بحران را مدیریت کنند، درحالی که اگر کمی از مراکز استانها فاصله گرفته و سراغ روستاها و مناطق دورافتادهتر برویم با واقعیتی نگران کننده روبرو خواهیم شد.
مناطقی که سیستم بهداشت و درمان امکانات کافی برای ارایه خدمات در اختیار ندارد و البته بیتوجهی گسترده هموطنان به پروتکلهای بهداشتی کانونهای بحرانی کرونای تازهای ایجاد کرده که خانوادهها را یک به یک درگیر و نهایتا راهی مراکز بهداشت یا درمانگاهها میکند. اتفاقی که برخی از مسئولان معتقدند بارسنگین و البته تازهای به کادر درمانی مراکز استان درعین بحران خودشان تحمیل میکند.
این گروه از مسئولان تاکید میکند اگرچه اغلب روستاها و مناطق دور افتاده دارای امکانات بهداشتی هستند اما با درنظر گرفتن افزایش یکباره مراجعه بیماران بدون تردید امکانات موجود در منطقه پاسخگو نیست و بهناچار سرریز بیماران به مراکز استان و شهرستانهای بزرگتر خود بحرانی تازه در موج چهارم همهگیری ویروس منحوس ایجاد میکند که بد نیست مسئولان مربوطه نسبت به ایجاد امکانات مناسب با نرخ ابتلا در این مناطق هم برنامهریزی داشته باشند تا سرریز بیمار به مراکز استان مشکل ساز نباشد.
سردخانه بیمارستانها بهخصوص در کلانشهرها رو به تکمیل
در ادامه مشکلات مرتبط با موج چهارم همهگیری کرونا در کشور نکتهای که از روز گذشته خودنمایی کرد تکمیل ظرفیت سردخانه بیمارستانها و البته مراکز کفن و دفن بخصوص در کلانشهرهایی مثل تهران بود.
اتفاقی که مسئولان بهشت زهرا در تهران رسماً اعلام کردند به دلیل افزایش قابل توجه ورود متوفیان کرونایی به این مرکز جهت انجام امور کفن و دفن ممکن است در روزهای آینده انجام این مراسم با تاخیر انجام شود و برای جلوگیری از بروز بحران دو سردخانه جدید در بهشت زهرا درنظر گرفته شده تا امکان مدیریت این تعداد از متوفیان وجود داشته باشد.
رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در این زمینه روز گذشته گفت: به نظر میرسد در هفته پیش رو شرایط بدتر میشود و اگر اینگونه پیش برود، ممکن است ظرفیت سردخانهها هم کفایت نکند. البته در حال حاضر متوفی در سردخانه بیمارستانها نمیماند و با تمهیدات پیش بینی شده سریعاً به بهشت زهرا منتقل میشود. هرچند ممکن است در شرایطی که تعداد متوفیان زیاد شود، نتوانند تدفین را همان روز انجام دهند و به روز بعد منتقل شود.
البته احداث این سردخانهها ظاهرا پایان کار نبوده چون از مراکز درمانی هم خبری مشابه به گوش میرسد که اغلب مراکز درمانی مرتبط با بیماری کرونا سردخانههایشان تکمیل و برای نگهداری متوفیان دچار مشکل شدهاند.
مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در این زمینه گفت: با اوج گیری کرونا همانطور که نگران نبود تخت خالی برای بیماران هستیم، نگران کمبود جای خالی در سردخانه بیمارستانها هم هستیم و ازآنجایی که ورودی بیمارستانها چندین برابر شده و همانگونه که امکانات موجود در بیمارستانها از جمله دستگاه اکسیژن کفاف بیماران را نمیدهد، طبیعتا سردخانههاً هم جواب فوتیها را نخواهد داد.
اظهار نظری که اگرچه دردناک اما واقعیتی نگران کننده است چون با بررسی مدلهای آماری نرخ ابتلا در پیک چهارم و البته مقایسه آنها با مدلهای جهانی و بینالمللی احتمال اینکه این روند در موج چهارم با درنظر گرفتن عوامل موجود مثل بیتفاوتی به رعایت پروتکلها بازهم افزایش داشته باشد دور از انتظار نیست .
کاهش سن ابتلا به ویروس جهشیافته کرونای انگلیسی در قم
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، پذیرش 131 بیمار با علائم کرونا و فوت 15 نفر در روز گذشته، نگرانیهایی را به وجود آورده است و اگر شهروندان، این هشدارها را جدی نگیرند، به گفته مسئولان، وارد موج جدیدی از شیوع این ویروس خطرناک میشویم.
محمدتقی سلطانی مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم با تأکید بر ضرورت توجه شهروندان به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعات اظهار داشت: در هفته جاری، آمار فوتی در قم دورقمی شد و در روز یکشنبه به 15 نفر نیز رسید.
وی تصریح کرد: در این ایام، تعداد بیماران بدحال رو به افزایش است و 102 بیمار بدحال و 547نفر بیمار بستری داریم و بیمارستانها در حال پر شدن است و روزانه بیش از 1869تست انجام میشود که در روز سیام فروردینماه نیز 519 مورد تست مثبت ثبت شد.
سلطانی بابیان اینکه باید هوشمندانه به محدودیتها در جهت کاهش ابتلا به ویروس توجه داشت بیان کرد: هرچند ناامید و مأیوس نیستیم، اما باید هشدارها را جدی گرفت؛ در این روزها، اگر در برابر رعایت پروتکلها، قاطع نباشیم، شیوع کرونا، دیگر قابلکنترل نیست.
وی عنوان کرد: کاهش سن ابتلا به ویروس جهشیافته کرونای انگلیسی در قم، هشداری جدی است و از مردم تقاضا داریم بدون ماسک در سطح شهر تردد نکنند و از ترددهای غیرضروری و دورهمی بپرهیزند، هرچند اطلاعرسانی وسیعی اتفاق افتاده است اما برای اینکه به موج جدیدی از شیوه ویروس نرسیم، باید به ضوابط بهداشتی، پایبند باشیم.
مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم خاطرنشان کرد: افراد زیادی در سطح کشور به دلیل ابتلا به ویروس جهشیافته انگلیسی بهراحتی جان خود را از دست میدهند و خطر ویروس آفریقایی نیز بیخ گوش کشور است و نباید با عادیانگاری، خود را به اوج درگیری با ویروس برسانیم.
وی بابیان اینکه همه مردم و مسئولان باید در قبال جامعه و کاهش ابتلا به ویروس، مسئولیتپذیر باشند گفت:اصحاب رسانه نیز بهطورجدی وارد میدان شوند و به اطلاعرسانی بپردازند و تبلیغات وسیعی در سطح شهر انجام شود تا مردم بدانند خطر جدی سر راهشان است.
سلطانی افزود: علیرغم اینکه شهرداری قم، خبر تعطیلی روز بازارها را اعلام کرده است، اما همچنان در سطح شهر شاهد فعالیت روز بازارها هستیم و بسیاری از اصناف مشمول محدودیتها نیز همچنان مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه اگر به این محدودیتها توجه نشود، بیماری از بین نمیرود عنوان کرد: هر ویروس جهشیافتهای به کرونای انگلیسی افزوده شود دیگر وضعیت را نمیتوان کنترل کرد، این توصیهها کاملاً پزشکی و علمی در جهت صیانت از جان شهروندان است.
مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم بیان کرد: بخشی از موارد در پیشگیری از شیوع ویروس در دست سیاستگذاران و دولتمردان است، اما مردم نیز جایگاه مهمی در کنترل ویروس دارند، قطعاً با وضعیت فعلی، نمیتوان ملاحظهکاری کرد و باید قاطع رفتار کرد تا جان مردم حفظ شود و همه باید پایکار باشند.
وی تصریح کرد: رسانه و بهویژه صداوسیما باید روشهای اطلاعرسانی و افزایش حساسیت بین شهروندان را تغییر دهند و از شیوههای نوین برای پرهیز از عادیانگاری استفاده کنند، باید باور کنیم که سیر بیماری در قم، همچنان صعودی است.
یک تخت خالی آی سی یو هم در همدان وجود ندارد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ظرفیت تختهای بیمارستانهای همدان تکمیل شده و بیمارانی که نیاز به بستری دارند باید منتظر ترخیص دیگر بیماران بمانند.
از آنجا که عمده بیماران مبتلا به کرونا نیاز به دستگاه اکسیژن دارند بنابراین کمبود اکسیژن از مهمترین مشکل این روزهای مراکز درمانی در سطح استان است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی همدان با بیان اینکه تعداد بیماران تنفسی و مبتلا به کرونا که نیاز به بستری دارند افزایش یافته اظهار داشت: شرایط به گونهای است که حتی یک تخت خالی در بخش آی سی یو بیمارستانها باقی نمانده است.
دکتر رشید حیدری مقدم با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما تامین دستگاه اکسیژنساز است گفت: اخیرا سه دستگاه جدید اکسیژنساز خریداری شده است. بوده و پیش از این بیمارستان های همدان به 13 دستگاه اکسیژن ساز مجهز بودند که به تازگی سه دستگاه جدید خریداری شده است.
وی با بیان اینکه زندگی بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانها وابسته به اکسیژن است افزود: در حال حاضر 250 کپسول اکسیژن تهیه شده و یک هزار کپسول نیز به ظرفیت 40 هزار لیتر پیش خرید شده است.
حیدری مقدم با بیان اینکه تا روز گذشته یک هزار و 554 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند اظهار داشت: درصدد افزودن 350 تخت بیمارستانی برای خدماترسانی به بیماران هستیم.
وی از راهاندازی کمیته ترخیص در همه بیمارستانهای استان خبر داد و گفت: اعضای این کمیته باید بیمارانی که وضعیت مناسبتری دارند را به منظور خالی شدن تخت و جایگزین شدن بیماران بدحال، ترخیص کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عامل ابتلای 62 درصد بیماران کرونایی را دورهمی دانست و تصریح کرد: مجموع بیماران بستری در نوروز امسال 200 نفر بود که هفت تن در بیمارستان سینا و یک نفر در اورژانس بود اما هم اینک به علت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی به یک هزار و 554 نفر رسیده است.
تست کرونای 45 درصد اصفهانیها مثبت است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، به نقل از ادارهکل روابط عمومی وامور بینالملل استانداری اصفهان، حجت الله غلامی در حاشیه هشتادمین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار داشت: گزارش دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان و کاشان حاکی از افزایش 5 تا 7 برابری آمار مبتلایان و بستری و فوتی کووید 19 است.
وی افزود: مقرر شد مراکز آموزشی استان با حداکثر 3 نفر از کادر اداری حضور یابند و بقیه نیروها دورکاری انجام دهند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان تصریح کرد: به این منظور بر حضور چند برابری تیمهای نظارت صنعت، معدن و تجارت، نیروی انتظامی، هلال احمر، بهداشت و درمان، اتاق اصناف و نیروی مقاومت بسیج تاکید شد.
وی اضافه کرد: مقرر شد گزارشها به صورت روزانه برای ستاد استانی مقابله با کرونا ارائه شود و موارد تخلف و منجر به پلمب گزارش آن به اتاق اصناف ارسال شود و پروانه اشتغال افراد خاطی لغو خواهد شد.
غلامی بیان کرد: ادارات با یک سوم ظرفیت فعال و دو سوم دورکاری خواهند بود، همچنین تردد به آرامستانها از روز جمعه سوم اردیبهشت ممنوع و فقط برای تشییع و تدفین اموات تعداد حداقلی حضور خواهند داشت.
وی تصریح کرد: مترو اصفهان از ساعت 6 صبح تا 18 فعالیت خواهد کرد و قانون زوج و فرد به مدت 10 روز از اول اردیبهشت لغو میشود تا بار ترافیکی وسایل حمل و نقل عمومی کاسته شود.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان گفت: ممنوعیت فعالیت تورهای گردشگری از جمله موارد دیگر مصوبات امروز بود که با افرادی که در این راستا در فضای مجازی تبلیغ میکنند برخورد میشود.
وی تصریح کرد: جلسهای مشترک بین اصناف، بانکها، تامین اجتماعی و دارایی برای کاهش فشار به اصناف به ویژه در راستای صدور و برگشت چکها و عوارض و مالیات برگزار خواهد شد.
غلامی خاطرنشان کرد: همچنین حضور میدانی تیمهای نیروی انتظامی برای تردد ساعت 10 شب به صورت ویژه از امروز فعال شود.
موارد مثبت کرونا در جنوب استان کرمان 4 برابر افزایش یافت
علیاصغر مکارم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در هفت شهرستان جنوب استان کرمان و آخرین وضعیت تجهیزات و تختهای بیمارستانی در این منطقه اظهار داشت: خیز چهارم کرونا را در کشور شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه خیز چهارم در شمال استان زودتر آغاز شده و پیشبینی میشد که در جنوب کرمان هم به این خیز وارد شویم گفت: پس از تعطیلات عید نوروز جنوب کرمان که به خیز چهارم کرونا وارد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه در جنوب استان با موجی از بیماران سرپایی و به تبع آن با افزایش بستریها مواجه هستیم افزود: تقریباً خیلی از فضاها و تختهای موجود ما در جنوب استان از بیماران کرونایی پر شده است.
وی با بیان اینکه زمانی که افزایش بیمار سرپایی و بستری اضافه شود افزایش بیماران بدحال و در نتیجه مرگ و میرهای کرونایی را داریم ادامه داد: با وجود تاکیدات فراوانی که به رعایت دستورالعملها داده شد، به علت عدم توجه مردم شاهد این اتفاقات هستیم و در حال حاضر تلاش ما برای مدیریت این موضوع است.
مکارم با عنوان اینکه در حال حاضر در هفت بیمارستان جنوب استان کرمان تعداد 114 نفر بیمار بستری داریم که از این تعداد 64 نفر کووید مثبت هستند گفت: تعداد بیماران مثبت کرونا در جنوب استان کرمان نسبت به اوایل فروردین حدود چهار برابر افزایش یافته است.
وی بیان کرد: از 4 هزار و 600 نفر پرسنل دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در جنوب استان کرمان تا کنون نزدیک به 800 نفر به کووید 19 گرفتار شدند و یکی از همکاران ما در این راه به شهادت رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه توان و امکانات ما در جنوب استان کرمان محدود است افزود: از این تعداد بیمارستانی که در جنوب استان کرمان وجود دارد سه بیمارستان ما 32 تختهخوابی هستند.
وی با اشاره به اینکه این بیمارستانها در حال توسعه هستند گفت: تمام بیمارستانهای جنوب استان کرمان به اکسیژنساز مجهز شدند و تقریباً از نظر اکسیژن و تجهیزات مشکلی نداریم.
مکارم با بیان اینکه یک تانکر اکسیژن ذخیره 25 تنی هم از روز گذشته در بیمارستان جیرفت نصب شده است ادامه داد: هفته آینده نیز تانکر دوم اکسیژن ذخیره در بیمارستان کهنوج نصب میشود.
پیک چهارم در استان سمنان ادامه دارد
نوید دانایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان ، از بستری شدن 54 بیمار جدید در مدت 24 ساعت گذشته در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: از 30 فروردین تا 31 فروردینماه این تعداد بیمار مبتلا به کووید 19 در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان و تأمین اجتماعی این استان در سه شهر سمنان، گرمسار و دامغان بستریشدهاند.
وی با اشاره به اینکه این تعداد یکی از بیشترین آمارهای بستری روزانه مبتلایان به کرونا در مرکز و غرب استان سمنان از ابتدای اپیدمی تاکنون بوده است افزود: همچنان در پیک چهارم شیوع کرونا در استان سمنان هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اضافه کرد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستریشده با تست مثبت قطعی PCR در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از ابتدای شیوع پاندمی کرونا تاکنون به پنج هزار و 464 نفر رسید.
دانایی با اشاره به شناسایی 17 هزار و 660 بیمار سرپایی مبتلا به کرونا با تست مثبت و قطعی آزمایشگاهی گفت: بنابراین درمجموع از ابتدای شیوع کرونا تاکنون تعداد 23 هزار و 124 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناساییشدهاند.
وی همچنین تأکید کرد: با توجه به زیرساختهای مناسب درمانی موجود در مجموعه شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان، همچنان ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستانهای مرکز و غرب استان سمنان وجود دارد؛ اما شهروندان باید با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی برای تسریع در مهار این همهگیری و کاهش تعداد مبتلایان و بهتبع آن تعداد مرگومیرهای ناشی از ابتلای به کرونا کمک کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود نیز با اشاره به شناسایی 126 بیمار قطعی مبتلا به کرونا با تست مثبت آزمایشگاهی عنوان کرد: از این تعداد 28 نفر در بیمارستان امام حسین شاهرود بستری و 98 نفر نیز بهصورت سرپایی شناساییشدهاند.
رضا چمن با اشاره به افزایش تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای شهر شاهرود افزود: از مجموع بیماران مبتلا به کرونا بستری در بیمارستانهای شاهرود، 30 نفر در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
وی با اشاره به روند ابتلا به کرونا در شرق استان سمنان، تعداد مبتلایان به این بیماری را بالا و مانند روزها و هفتههای اخیر اعلام کرد.
بیشتر بخوانید
فاز دوم واکسیناسیون ضدکرونا از شنبه در قزوین آغاز میشود
جلال رحمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه همه کادر بهداشت و درمان باقیمانده در بیمارستانهای خصوصی، دانشگاهی و تامین اجتماعی تا 2 روز آینده واکسینه میشوند، اظهار داشت: مرحله اول واکسیناسیون کرونایی با تشکیل 5 تا 6 پایگاه تزریق پنجشنبه تمام میشود و فاز دوم این واکسیناسیون از شنبه در قزوین آغاز میشود.
وی در ادامه از اتمام واکسیناسیون جانبازان 50 تا 70 درصد تا پایان امروز خبر داد و اضافه کرد: تا پایان روز جاری 240 نفر از جانبازان 50 تا 70 درصد را در مرکز درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران و در مراکز جامع خدمات سلامت واکسینه میکنیم؛ به طوری که در هر ساعت 30 نفر واکسن دریافت کرده و بعد از 20 دقیقه مراقبت مرخص میشوند.
رکورد بستریهای کرونایی 14 ماه گذشته در آذربایجان شرقی شکسته شد
روزبه رجایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ت بریز ، از افزایش بی سابقه تعداد مبتلایان و بستریهای کرونایی در استان آذربایجان شرقی خبر داد و اظهار داشت: هم اکنون بیش از 1600 بیمار کرونایی در بخشهای مختلف بیمارستانهای استان بستری هستند.
وی با ابراز نگرانی از افزایش روزانه تعداد بستریها در روزهای اخیر، افزود: امروز تعداد بستریهای کرونایی استان رکورد 14 ماه گذشته از اسفند 98 تا امروز شکسته شد و تداوم این روند نگران کننده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با بیان اینکه یک پنجم تعداد بستریها یعنی حدود 320 نفر بیماران کرونایی با حال وخیم هستند گفت: این تعداد بیماران هم در بخشهای ویژه و ICU بیمارستانها بستری هستند.
رجایی خاطر نشان کرد: با تکمیل ظرفیت اختصاص یافته برای بیماران کرونایی در استان، ظرفیت سایر بخشهای بیمارستانهای استان به بستری کرونایی اختصاص یافته و باید آمادگی پذیرش بیمار جدید را داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند همکاری مردم برای قطع زنجیره شیوع کرونا در استان هستیم، ابراز داشت: مجبوریم هر روز تختهای جدیدی را برای بیماران کرونایی جدید اختصاص دهیم که تداوم این امر نگران کننده است.
بستری شدن 69 بیمار کرونایی در بخش آیسییو بیمارستانهای هرمزگان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، در شبانهروز گذشته همچنان آمارها حکایت از گسترش بیماری کرونا در استان هرمزگان دارند و بیماران بستری نیز با افزایش قابل ملاحظه همراه بودهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان این نکته که تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 218745 بوده است، گفت: در حال حاضر 422 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند.
وی افزود: از این تعداد در حال حاضر 69 بیمار در بخش آیسییو بستری شدهاند که وضیعت 15 بیمار وخیم است.
دکتر فاطمه نوروزیان گفت: همچنین 6267 بیمار نیز در منازل خود قرنطینه هستند که شرایط نسبتا پایداری دارند.
وی با اشاره به جان باختن 2 نفر از بیماران کرونایی در شبانه روز گذشته افزود: با جان باختن 1 مرد 72 ساله در بندرخمیر و یک مرد 60 ساله در قشم فوتیهای هرمزگان به 1096 نفر رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: پیرو مصوبه ستاد مقابله با کرونای دانشگاه در هفته گذشته با توجه به مشاهده شروع علائم یا ادامه بیماری در هفته سوم در برخی از افراد تست مثبت و مبتلا به کووید، به همین دلیل اعلام شد تا اطلاع ثانوی و حصول نتیجه تحقیقات، بیماران با تست مثبت، سه هفته در قرنطینه باشند.
دکتر فاطمه نوروزیان افزود: طبق بررسی و تحقیقاتی که صورت گرفت، مشخص شد درصد بسیار کمی از بیماران در هفته سوم علامت دار میشوند و یا روند بیماری آنها بیش از دو هفته طول می کشد.
دکنر نوروزیان خاطر نشان کرد: بنابراین با توجه به مستندات در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونای دانشگاه مصوب گردید قرنطینه بیماران تست مثبت، با نظر پزشک معالج از ده روز تا چهارده روز باشد و اگر بیماری در هفته سوم علامت دار شود و یا بیماری وی ادامه پیدا کند، با نظر پزشک معالج باید تا سه هفته در قرنطینه بماند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در آخر تأکید کرد: قرنطینه بیماران، به صورت روتین، از ده روز تا چهارده روز میباشد؛ مگر اینکه با نظر پزشک معالج سه هفته نیاز به قرنطینه در منزل باشد.
راهاندازی مجتمعهای تزریق واکسن
مسئول کمیته واکسیناسیون ستاد مقابله با ویروس کرونای استان با بیان اینکه فاز دوم واکسیناسیون با تزریق واکسن به سالمندان بالای 65 سال سن آغاز میشود، گفت: با توجه به جمعیت بالای افراد سالمند و کهنسال در استان قزوین فراخوان آنها به مراکز خدمات جامع سلامت برای تزریق شبکه واکسیناسیون ما را دچار مشکل میکند و به همین خاطر مجتمعهای سلامت تزریق واکسن در استان راهاندازی میکنیم.
رحمانی با ذکر اینکه این طرح برای نخستین بار در قزوین اجرا میشود، افزود: نحوه ایجاد مجتمعهای تزریق واکسن به این شکل است که از هر 3 یا 4 مرکز جامع خدمات سلامت، یکی به مجتمع تزریق واکسن تبدیل میشود و در کنار آنها با هماهنگی استانداری و فرمانداری سالنهای ورزشی و مدارس آموزش و پرورش را به مجتمع تزریق واکسن تبدیل میکنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پایگاههای سلامت ما در زیرگروه مرکز خدمات جامع سلامت قرار میگیرند، این پایگاهها کار فراخوانی سالمندان را انجام داده و بعد از ثبت اسم و مشخصات آنها، 3 تیم در گیتهای متفاوت کار تزریق واکسن به سالمندان و افراد بالای 65 سال در قزوین را انجام میدهند.
به گزارش تسنیم، از سهمیه ایران در سبد واکسن کوواکس بیش از 7 هزار دوز واکسن کرونا وارد استان قزوین شده است که این واکسنها با اولویت سالمندان بالای 65 سال سن و به تدریج به گروههای اولویتدار تزریق خواهد شد.
165 مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد
سیدمحمد هاشمی شهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 165 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 30 هزار و 796 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 221 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بودهاند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 72 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
فرش قرمز کرونا در استان فارس؛ 10 شهرستان در وضعیت پر خطر شدید قرار گرفتند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، براساس آخرین وضعیت ثبت شده شهرها بر روی اپلیکیشن ماسک هیچ یک از شهرستانهای استان فارس در وضعیت کم خطر یا حتی خطر متوسط نیز نیست و همه شهرها در وضعیت پرخطر قرار دارند.
براین اساس شهرستانهای زریندشت، کوار، بیضا، سپیدان، خرمبید و پاسارگاد با وضعیت نارنجی و دیگر شهرها در وضعیت قرمز قرار دارند، نکته مهم در روزهای اخیر این است که برخی از شهرستانها با رنگی تیرهتر از قرمز قرار گرفتند که البته ناگفته پیداست که شرایط در استان عادی و کم خطر نیست.
بر این اساس شهرستانهای گراش، داراب، فسا، استهبان، ارسنجان، بوانات، آباده، ممسنی، کازرون و فیروزآباد با رنگی تیرهتر از قرمز نشان داده شده است.
آمار 3 رقمی ابتلا و 2 رقمی فوتی در یک روز نشان از وضعیت وخیم استان فارس دارد به گونهای که آمار جانباختگان در روزهای اخیر نشان میدهد هر یک ساعت یا کمتر از یک ساعت یک نفر در استان فارس بر اثر کووید 19 جان خود را از دست میدهد.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرده که در 24 ساعت 24 نفر از هم استانیها جان خود را از دست دادهاند که با این حساب از ابتدای شیوع بیماری تاکنون شمار جانباختگان به 3 هزار و 734 نفر رسیده است.
به جان باختن 24 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را سه هزار و 734 نفر اعلام کرد.
تعداد مبتلایان به این بیماری از ابتدا تاکنون به 236 هزار و 531 بیمار رسیده است که 2 هزار و 545 نفر در بیمارستانها و مراکز درمانی بستری هستند و به گفته روحالله حسینی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از این تعداد بستری 343 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
همچنین با توجه به رشد فزاینده بیماری در استان فارس کارشناسان بهداشت و درمان پیشبینی کردند که این استان زودتر از کل کشور به قله پیک چهارم برسد، بر همین اساس مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر پایبندی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی، برای پیشگیری از افزایش موارد ابتلا به کروناویروس و خروج از موج چهارم تاکید کرده است.
وی اعتقاد دارد که تنها راه جلوگیری از روند افزایش موارد ابتلا به کروناویروس مشارکت مردم است تا بتوانیم شاهد کاهش آمارهای ابتلا، بستری و جان باختن هم استانیها در اثر این بحران باشیم.
تمدید و تشدید محدودیتها از جمله راهکارهایی است که برخی از کارشناسان برای کنترل بیماری ذکر کردهاند و حتی در اواخر هفته گذشته مسئولان بهداشت و درمان استان فارس خواستار تعطیلی دو هفتهای در استان شدند.
عبدالرضا قاسمپور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی کرونا در این باره در جمع خبرنگاران اعلام کرد که تا پایان هفته محدودیتها به این شکل ادامه دارد و در هفته جدید نیز متناسب با رنگبندی هر شهر محدودیتها اعمال میشود.
به گفته وی پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای را برای تشدید محدودیتها به ستاد ملی ارسال شده اما هنوز ابلاغی به استان اعلام نکردند ولی تا آن زمان فقط همان محدودیتهایی که به صورت ملی مطرح شده باید اجرا شود.
حال با توجه به قرمز شدن تعداد بیشتری از شهرهای استان همچنین با توجه به اینکه نزدیک به 10 شهرستان استان فارس با رنگی تیرهتر از قرمز مشخص شدند انتظار میرود که هم نظارت جدیتری بر رعایت پروتکلها و محدودیتها باشد و هم اختیارات بیشتری به استانها برای اعمال محدودیتها داده شود.
توقف روند صعودی کرونا در گیلان نیازمند عزم همگانی است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آبتین حیدرزاده صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در سطح استان گیلان اظهار داشت: متاسفانه حدود 220 بیماری جدید در طول 24 ساعت گذشته در بیمارستانهای استان گیلان بستری شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خاطرنشان کرد: حدود 450 بیمار جدید نیز بهصورت سرپایی در استان، وضعیت آنها بررسی و مورد شناسایی قرار گرفت و از آنها خواستیم که ایزوله باشند و داروهای لازم به آنها داده شد.
حیدرزاده با بیان اینکه هماکنون حدود هزار و 50 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند ابراز داشت: بیش از 120 نفر از بیماران وضعیت بدی دارند که نشان میدهد بیماری همچنان در استان گیلان فعال است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه این استان همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد افزود: جهت اینکه به وضعیت قبل از عید بازگردیم و بتوانیم این بیماری را متوقف کنیم نیازمند یک که عزم همگانی در این مسیر هستیم.
حیدرزاده تصریح کرد: مقالهای که اخیراً در مجلات معتبر دنیا چاپ شده نشان میدهد که نداشتن دورهمیها بیش از بستن راهها، مرزها و تعطیل کردن پاساژها و مغازهها ارزش دارد بنابراین نداشتن دورهمیها بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه محدود کردن اجتماعات کوچک بیشترین ارزش را در کاهش مدت اپیدمی و کم کردن خیز اپیدمی دارد ابراز داشت: از همه میخواهیم که با ما همکاری کنند و در منزل بمانند و از شرکت در دورهمیها نیز پرهیز کنند.
وضعیت بحرانی در تمام مناطق استان اردبیل
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اکبر بهنامجو امروز در جلسه ستاد مدیریت کنترل بیماری کرونا با بیان اینکه وضعیت کرونا در تمام نقاط بحرانی است، اظهار داشت: مدیریت قرنطینه در خانهها یکی از ضروریات است.
وی افزود: متأسفانه با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و خود مراقبتی از سوی مردم شاهد افزایش تعداد بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان هستیم، ظرفیت بیمارستانهای اختصاص داده شده به درمان کرونا در استان رو به اتمام و تکمیل است که عبور از پیک سخت لزوم رعایت مردم را میطلبد.
استاندار اردبیل با اشاره به اینکه دورهمیها مهمترین دلیل انتقال ویروس کرونا بوده، بیان کرد: متاسفانه جهش کرونا در سطح استان افزایش یافته و طبق آمار تنها در شهرستان اردبیل بیش از 18هزار نفر دارای تست مثبت یا مشکوک مبتلا به ویروس کرونا وجود دارد و 589نفر در بیمارستان های استان بستری هستند.
بهنامجو تصریح کرد: تا آنجا که امکان دارد باید تجمعات مردم را در مکانهای عمومی با مدیریت هنرمندانه و درست به حداقل رساند و از ظرفیت رسانهها نیز باید در امر اطلاعرسانی و اقناع افکار عمومی استفاده شود تا مردم بدانند در مواجهه با مشکلات پیش رو چگونه رفتار کنند.
وی با بیان اینکه روند افزایشی مبتلایان و بستریشدگان و همینطور کمبود ظرفیت بیمارستانها بسیار نگرانکننده است، افزود: متاسفانه در حال حاضر کرونا یک بحران جدی برای استان اردبیل است و درصدد هستیم در راستای حفظ جان مردم با مسئولان هماهنگیهای لازم را داشته باشیم و انتظار میرود مسئولان تمام تلاش و اهتمام خود را برای حفظ جان و مال مردم به کارگیرند.
استاندار اردبیل گفت: با رعایت مردم و احساس تکلیف همگانی در آینده نزدیک، شاهد تغییر وضعیت کرونا در استان از رنگ قرمز به نارنجی و از نارنجی به زرد و زرد به آبی و سفید خواهیم بود.
رنگبندی شهرستانها در آخرین روز فروردین 1400
هم اکنون 257 شهرستان قرمز و 129 شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین 51 شهرستان در وضعیت زرد و فقط 11 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
راههای انتقال و علائم کرونا چیست؟
براساس تحقیقات انجام شده ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. خوشبختانه بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
خبر درحال تکمیل است... .
ارسال نظرات